H-9200 Mosonmagyaróvár, Királyhidai u. 3.
E-mail: info@empireclinic.com

Fogászati kezelés altatásban

Az altatást/szedálást aneszteziológus szakorvos és szakasszisztens végzi, a beavatkozást követő megfigyelési időszak szintén aneszteziológus szakorvos felügyelete mellett történik.

Mint minden orvosi beavatkozásnak, ennek is vannak veszélyei, de kellő szakmai és technikai felkészültség birtokában, megfelelő előkészítés mellett a mellékhatások és szövődmények előfordulása minimálisra csökkenthető.

Alapvetően három módszer közül lehet választani:

Éber szedálás

Fogászati kezelések altatásbanA fogászati beavatkozás alatt un. "kéjgáz", dinitrogén-oxid és oxigén keverékének adagolása történik egy orrmaszkon keresztül. Ennek hatására oldódik a feszültség és szorongás, ellazult, felszabadult lelkiállapot jön létre, miközben Ön ébren van, fogorvosával, környezetével kommunikálni tud. Enyhe végtagzsibbadáson kívül más mellékhatás ritka. Emellett szükség van érzéstelenítő injekció adására is, mivel fájdalomcsillapító hatása kevés a teljes fájdalommentességhez. Ezt az eljárást önmagában rövidebb fogászati beavatkozáshoz ajánljuk. Nem szükséges előtte hosszú éhezési időszakot betartani, de kérjük, hogy a beavatkozást megelőzően 2 órával már ételt és italt ne fogyasszon. A beavatkozás végén 2-3 percig tiszta oxigént kell belélegezni, majd fél- egy óra múlva, ellenőrző vizsgálatot követően önállóan távozhat. A beavatkozás bárkinél - terhesség kivételével - alkalmazható.

Szedálás

Empire Fogászat rendelőHosszabb fogászati beavatkozások elvégzéséhez ajánljuk. A szedáláshoz előkészítésre van szükség. 35 éves kor alatti, egészséges pácienseink esetén előzetes műszeres vizsgálatra nincs szükség. A szedálás előtt aneszteziológus szakorvos vizsgálja meg, és dönti el, hogy a beavatkozásra alkalmas állapotban van –e.

A természetes alváshoz hasonló állapotba kerül, a fájdalommentességet kombinált módon, helyi érzéstelenítő és vénán át adott fájdalomcsillapító adagolásával érjük el.

A beavatkozás végén a gyógyszerek adását megszüntetjük, és 5-10 percen belül felébred. A szedálás után még néhány órán keresztül megfigyelés alatt tartjuk, egy erre a célra berendezett szobában, majd amennyiben semmilyen szövődmény nem lépett fel, kísérőjével otthonába távozhat.

Altatás

Empire Fogászat szobaAltatást szájsebészeti és hosszú fogászati beavatkozásokhoz ajánlott. Az altatáshoz a szedálással megegyező előkészítés szükséges. Mivel ez nagyobb és összetettebb beavatkozás, mint az előzőek, ezért csak olyan pacienseink számára végezhető el, akik nem szenvednek semmilyen súlyos szervi betegségben, nem állnak folyamatos orvosi kezelés alatt.

Az altatás során korszerű műszerek segítenek az alapvető élettani működések folyamatos észlelésében és egyensúlyban tartásában. A műtét végén a gyógyszerek adását megszüntetjük, amennyiben szükséges ellentétes hatású szert adunk. Ébredést követően átmenetileg ún. ébredőszobába kerül, ahol aneszteziológus felügyelete mellett marad mindaddig, amíg minden életműködése stabilan helyre nem áll.

Elérhetőségek
Empire Fogászati Klinika Mosonmagyaróvár
H-9200 Mosonmagyaróvár, Királyhidai út 3.
Phone: (+36 96­) 208-208 Fax: (+36 96­) 566 150
E-mail: info@empireclinic.com
Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 08.00-20.00, Szombat: 08.00-17.00
Empire Fogászati Klinika Mosonmagyaróvár