Telefon: 06 96 208 208
E-mail: info@empireclinic.com
   
   
  Facebook YouTube Google+

Gyökérkezelés

Mi a gyökérkezelés?

Gyulladt vagy elhalt fogak gyökércsatornájának kitisztítása, kezelése. Gyökérkezelésre akkor van szükség, ha a fogbél fertőzött, vagy gyulladt. A fertőzés szétterjedhet és gennyesedést, tályogot okozhat. Gyökérkezelés nélkül lehet, hogy a fogat el kell távolítani. Ha a pulpa már nem gyógyítható, akkor ajánlatos a fog eltávolítása, bár a legjobb megtartani saját fogunkat.
A gyökérkezelés fájdalommentes, helyi érzéstelenítéssel történik.

Miért szükséges a gyökérkezelés?

A kezelésnek az a célja, hogy a gyökércsatornában megszüntessük a fertőzést. A gyökérkezelés időigényes folyamat és ezért a fogorvost több alkalommal kell felkeresni. Az első alkalommal a fertőzött pulpát eltávolítják. A gyökércsatornát kitisztítják és előkészítik az ideiglenes tömésre. Mihelyt a fog megnyugodott és a fertőzés elmúlt, a fog végleges tömést kaphat. A gyökérkezelések általában sikeresek, mégis előfordulhat, hogy a gyulladás visszatér. Ilyen esetben a kezelést megismétlik.

Teendôk a gyökérkezelés után:

  • A gyökérkezelt fogak idővel beszürkülhetnek. Elszíneződés esetén, többféle módon is helyreállítható a fog természetes színe.
  • A gyökérkezelés után a fogat csappal és koronával illetve inlay-jel szokták helyreállítani, megerősíteni.
  • A gyökérkezelt fogakat ugyanúgy kell ápolni, mint a többi fogat, legalább naponta egyszer fluoridos fogkrémmel. Ne fogyasszon sok édességet, és azt is inkább étkezési időben. Rendszeresen ellenőriztesse fogait fogorvosával.

Empire Fogászati Klinika
Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Királyhidai u. 3.
Telefon: 06 96 208-208 Fax: 06 96 566 150
E-mail: info@empireclinic.com
 
 

Empire Fogászati Klinika Mosonmagyaróvár

Empire Fogászat Video
Aufgrund fachlicher Kompetenz uns zufriedene Patienten wurde uns die Ehre gegeben, im Deutschen NDR-Fernseher in einem informativen Beitrag repräsentiert zu werden.

Video bezárása
Video nyitása
 
 

Fogorvos Mosonmagyaróvár

Empire Fogászati Klinika | 9200 Mosonmagyaróvár, Királyhidai u. 3.
Telefon: 06 96 208 208
E-mail: info@empireclinic.com