H-9200 Mosonmagyaróvár, Királyhidai u. 3.
E-mail: info@empireclinic.com

Sorvégi foghiány pótlása

Sorvégi foghiányról beszélhetünk, ha valamelyik, vagy mindkét oldalon 3 vagy több fog hiányzik, az alábbi példában 3 fog hiányzik.

Fogpótlás 3 db implantátummal és 3 db implantátum koronával

Ha Önnek 3 szomszédos sorvégi foga hiányzik és állcsontja megfelel az implantáció feltételeinek  akkor a foghiányt 3 db implantátummal, és 3 db implantátum koronával pótolhatjuk. Ennek a kezelésnek az előnye, hogy a szomszédos fogakat nem kell lecsiszolni, és nagyon stabil, mivel minden hiányzó foggyökeret külön implantátum pótol.
Vizsgálatok és panoráma röntgen vagy 3D röntgen után az implantológus egy rövid műtét folyamán beülteti az implantátumokat a hiányzó fogak helyére. A 3-6 hónap gyógyulási idő alatt (az implantátumok rögzülnek) a fogorvos behelyezi az ínyformázó csavart és kiválasztja a megfelelő implantátum fejet. A fogtechnikus lenyomatot vesz, ami alapján elkészíti a koronákat, melyeket ragasztással és csavarral rögzítünk a beültetett implantátumokon.

Fogpótlás 2 db implantátummal és egy háromtagú híddal

Ha Önnek 3 szomszédos sorvégi foga hiányzik és egészségügyi állapota valamint állcsontja megfelel az implantáció feltételeinek, akkor a foghiányt 2 db implantátummal, és egy implantátumokon rögzülő híddal pótolhatjuk. Előnye, hogy a szomszédos fogakat nem kell lecsiszolni, és kevésbé költséges a 3 implantátumos fogpótlásnál.
A szükséges vizsgálatok elvégzése és a fogászati kezelés megtervezése után az implantológus szakorvos behelyezi a kiválasztott implantátumokat az állcsontba. A gyógyulási szakaszt követően ínyformázás és lenyomatvétel következik, ami alapján a fogtechnikus elkészíti az implantátumokon rögzülő hidat. A maximum 1 hét alatt elkészült hídpótlást a fogorvos ragasztással és csvarral rögzíti az implantátumokon.

Fogpótlás kombinált fogpótlással

Kétoldali sorvégi foghiány esetén kombinált fogpótlást használhatunk. Ez a fogpótlás rögzített és kivehető fogpótlásból áll.
A kombinált fogpótlásnál legalább két-két szomszédos fogat kell lecsiszolni és koronázni. Előnye, hogy egy része fixen rögzített, ezért a kivehető rész is nagyon stabil. Ha a megmaradt fogak és sérültek vagy kopottak, akkor a fogorvos az összes fogat lecsiszolhatja és koronázhatja.
A sorvégi foghiányt a fogorvos mindkét oldalon a kombinált fogpótlás kivehető részével pótolja, melyeket a rögzített koronákhoz csatlakoztat.
Előnye, hogy a kivehető rész nagyon stabilan rögzül a koronákhoz.

Vizsgálatok és a kezelés megtervezése után a fogszakorvos lecsiszolja a fogakat, majd lenyomatvétel után elkészül az ideiglenes hídpótlás. Egy hét elteltével kerül sor a készülő fogpótlás próbájára, ekkor még korrigálhatjuk a szín- és funkcióbeli hibákat. A próba után a fogtechnikus 3 munkanapon belül elkészíti a kombinált fogpótlást.

Elérhetőségek
Empire Fogászati Klinika Mosonmagyaróvár
H-9200 Mosonmagyaróvár, Királyhidai út 3.
Phone: (+36 96­) 208-208 Fax: (+36 96­) 566 150
E-mail: info@empireclinic.com
Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 08.00-20.00, Szombat: 08.00-17.00
Empire Fogászati Klinika Mosonmagyaróvár